Välja rätt flaggstång till hemmet

Den som har en fin trädgård köper många gånger också in en flaggstång så fort det finns utrymme för detta. Det är någonting visst med att kunna flagga därhemma och för alla som inte har flaggstång brukar en fasadflagga finnas tillgänglig. När man skall botanisera i alla flaggstänger som finns att tillgå, är det svårt att inte känna sig förvirrad. Det finns betydligt fler valmöjligheter än gemene man känner till. Faktum är att bland alla flaggstänger finns det inte någonting som är ”det vanliga”. Tvärtom handlar det om att välja den flaggstång som bäst överensstämmer med de behov och önskemål man har. Bara när det kommer till fästningsanordning och förankring, finns en handfull alternativ.

Fäste och system för flaggstänger

Det finns några olika fästen att välja bland när man köper flaggstång och ett så kallat originalfäste har en gångjärnsfunktion där man reser flaggstången för att sedan bulta fast. Ett alternativ till detta kan vara att använda u-balk. Har man redan ett sådant till en tidigare flaggstång kan man byta ut stången utan att göra åverkan på det fäste som finns tillgängligt. På så vis är det billigare och enklare att få en ordentlig flaggstång.

Ytterligare någonting att ta ställning till är huruvida man vill ha ett utvändigt linsystem eller ett invändigt. Har man ett utvändigt linsystem kan man uppleva att linorna slår mot flaggstången. Samtidigt är det ett billigt och stabilt system. Vill man hellre ha ett invändigt system skyddar man flaggan från att bli stulen och slipper samtidigt ljudet från linorna. Detta är mycket smidigt och har en hel del fördelar. Dock får man betala mer för ett sådant system än för ett enklare sådant. Väljer man att ha ett invändigt linsystem kan man även välja att ha en vevfunktion. Detta innebär att man med en vev hissar och sänker flaggan. Detta är det enklaste och mest användarvänliga av alternativen. Vill man känna sig extra säker finns också lås man kan komplettera med. På så vis kan man flagga säkert och enkelt när man så vill fira någonting.