Rakkniven gör ditt ansikte snyggare

ƒr du en man som rakar dig ofta? Kanske är rakkniven din allra bästa vän och används dagligen? Det är faktisk en konst att få till ett snyggt och välansat skägg, oavsett om du har långa, korta, tunna eller tjocka strån på hakan. Män över hela världen har rakat sig i generation efter generation och vad som är modernt har också varierat genom tiderna. Vissa måste raka av sig allt, varje morgon, för att de själva eller kanske jobbet föredrar ett helt rent ansikte. Andra rakar sig någon gång i veckan, vissa ansar det ibland och andra låter det växa lika fritt som en djungel. Det finns de som önskar att de hade mer skäggväxt – och det finns de som önskar sig mindre. Oavsett vilket så är konsten att skaffa sig rätt rakverktyg. En klassisk rakkniv passar perfekt för en smidigare och skönare rakning. Det kanske låter klyschigt, men ansiktet är faktiskt ditt ansikte utåt så det gäller att ta hand om det ordentligt. https://shavingroom.se/produkt-kategori/rakprodukter/rakverktyg/rakkniv/

Hemligheten är att skaffa skäggolja

När du har hittat den där perfekta rakkniven så gäller det också att sköta om resten – det som du väljer att ha kvar på din haka. Skägget alltså. Det manliga håret i ditt ansikte. Oavsett om du har slutspelsskägg, tredagars-skägg, en Charlie Chaplin- mustasch eller bockskägg så måste håret skötas om. Precis som du ibland behöver smörja in kroppen med hudlotion eller stylar håret med hårspray så behöver ditt skägg också den där sista finishen. Något för att hålla sig fint och lent och som får alla andra män att i smyg beundra din haka. Hemligenheten stavas skäggolja! Kladdigt tänker du, men det är det faktiskt inte. Tänk på att hår faktiskt är döda celler, så något måste göras för att få det lite mer levande igen. Skaffa dig en riktigt bra skäggolja så slipper du dessutom att klia dig i skägget för den återfuktar även huden under.

Väx med ditt skägg

Förr sa man ofta att en man med skägg var vis och hade hög status och det är starkt förknippat med manlighet. Men även idag tycker många att skägg är ett bevis på pondus och ger en viss karaktär. Och visst har du också kollat dig i spegeln ibland och känt dig mer vuxen med de där stråna på hakan? För många pojkar var det en stor grej att få sin första rakkniv, trots att skägget knappt hunnit börja växa. Det är ett tecken på mognad och en ny period i livet.