Modevärldens lyxigaste märken inspirerar festklänningarna

Modevärldens lyxigaste märken inspirerar festklänningarna

Människor har genom tiderna ofta uttryckt sig genom sitt sätt att klä sig på. Ett sätt har varit att bära väldigt dyra och exklusiva märken, kanske för att visa att man har pengar eller att man vill utstråla social status. De mest lyxiga klädmärkena är idag dock inte längre lika svåröverkomliga som det kanske en gång har varit. Många köper gärna dyrare märken idag, inte minst för att det ofta är av väldigt hög kvalitet. Här är några av dagslägets mest exklusiva märken.

Prada

Prada grundades i Italien år 1913 av Mario Prada. Det här lyxiga märket har specialiserat sig på bland annat olika slags modeaccessoarer, kläder, skor, handväskor och smycken. Företaget behöver egentligen ingen närmare presentation, utan de allra flesta är bekanta med företaget och vet att det tillverkar produkter som andas både kvalitet och exklusivitet.

Gucci

Gucci är ett annat mycket välkänt klädmärke från Italien. Gucci är internationellt välkänt och kan stoltsera med över 1000 butiker i hela världen. Det här företaget grundades av en modedesigner som heter Guccio Gucci i Florens 1920. Sedan den första Gucci-butiken öppnades 1921, har en hel del hänt.

Det här märket är känt för sina parfymer, sina skor, sina accessoarer och inte minst sina kläder. Precis som med Prada har det här företaget gått i arv och drivs idag av Aldo Gucci, Guccio Guccis äldsta son.

Dolce & Gabbana

Även det här lyxiga märket är från det stora modelandet Italien. Märket är känt för sin lyx och för sitt mycket exklusiva mode. Det här företaget är lite nyare än både Prada och Gucci med sina 30 år på nacken. Grundarna är designerna Domencio Dolce och Stefano Gabbana, och det förklarar sig självt var namnet kommer ifrån.

Dolce & Gabbana har ett varierat utbud av olika klädesplagg, plagg som ofta är burna av en mängd olika kändisar. Dolce & Gabbanas eleganta och ofta väldigt unika design väljs inte sällan ut av några av världens bäst klädda kändisar, deras festklänningar syns till exempel självfallet på några av världens mest exklusiva röda mattor. Att dess lyxmärken och superdesigners inspirerar modet och klänningarna som passar för fest kommer kanske inte som någon större överraskning heller. Festklänningar är gjorda för att vara mer exklusiva och stiliga och med en touch från dessa designers blir det så klart extra lyxigt. Vill du också känna dig extra snygg i en festklänning ska du spana in Halens gedigna utbud av festklänningar, de gör helt enkelt att du glittrar lite extra framöver.