Chelseaboots med spår till drottningen av England

Det finns inte många skor som är snygga till de flesta klädesplagg. Ofta måste man ha en särskild outfit för att skorna ska komma till sin rätt och inte se konstiga ut. Chelseaboots är dock undantaget. Dessa snygga ankelboots i läder passar verkligen till allt. Oavsett om du gillar kostymbyxor, klänning eller jeans så funkar det att styla med ett par boots av den här typen.

Anrika dojor

Det sägs att Chelseabootsens skapare var Drottning Victorias skomakare J. Sparkes-Hall som tog patent på designen 1851. Han berättade att Drottning Victoria bar hans skor varje dag, tog promenader i dem och red i dem. Det är också från dessa dagar som den lilla öglan bak på skon härstammar. Den var väldigt praktiskt för de viktorianska damerna som ville ta av sina skor utan att få lera eller hästskit på händerna.
Bootsen tillverkas oftast i äkta läder, har en stabil gummisula och är hyfsat tighta över ankeln. De har oftast den karakteristiska sidpanelen av ett elastiskt material, men har på senare tid också börjat komma med en dragkedja där istället.

Styla dina skor på ditt vis

För en snygg vardaglig look rekommenderas du att bära dina Chelseaboots tillsammans med en avslappnat, löst sittande skjorta. Du kan med fördel bära dem med jeans, detta är särskilt lyckat om dina boots är bruna istället för svarta.
Hos Footway hittar du en massa olika modeller och varianter av den här populära skon. Det finns till exempel följande variationer:

  • Brunt läder
  • Svart läder
  • Konstläder
  • Färggladare som röda, blå eller gröna
  • Grövre eller tunnare sula

Oavsett om du vill ha ett par i konstläder eller äkta skinn, svarta, bruna eller en annan roligare färg, så finns de online för dig att spana in. Det som är så praktiskt med att köpa skor på internet är ju att du kan beställa hem dem och sen prova tillsammans med de jeans, klänningar eller andra plagg som du funderar på att bära dem tillsammans med. Allt i lugn och ro utan att en tjatig expedit står bredvid och pressar dig. Dessa boots kan du bära precis som du vill, skapa din look och bli snyggast på stan. För att hitta rätt i mängden skor är chelseaboots.se ett bra tips. Hoppas du finner vad du söker inför säsongen.