Inbjudningskort

Utformning av inbjudningskort är en av de uppgifter man kan behöva få hjälp med när det är dags att beställa trycksaker för bröllop. Har man inte tid eller inspiration att själv utforma någonting vackert kan man hitta en rad sätt att få hjälp på vägen. För många är det viktigt att ens inbjudningskort är unika och att de inte följer en mall som sedan tidigare använts av åtskilliga bröllopsfixare. Genom att göra en hel del av designarbetet själv kan man hitta personliga uttryck som ingen annan haft tidigare. Detsamma gäller dock om man anlitar proffs.

Inte bara inbjudningskort

När det kommer till trycksaker är det dock inte bara en fråga om inbjudningskort. Ett bröllop kan använda hur många trycksaker som helst! Allt ifrån program under vigseln till menyer, placeringskort och annat som rör festen kan tryckas. Vackert är om man kan hålla en viss linje genom hela tryckfrågan för att allting skall bindas ihop på ett smakfullt sätt! Innan man bokar tryckning av kort, menyer och vadhelst man önskar för sitt bröllop, är det viktigt att man tänkt igenom allting från grunden. Det är inte för inte som bröllopsplanering ofta tar veckor och månader. Trots detta är många bröllopspar stressade när det väl närmar sig dagen för vigseln.

En fördel är om man redan innan bröllopet kan ta fram design för tackkort. Det är inte alla som tänker igenom detta i förväg, men enligt tradition bör man tacka för uppvaktningen. I dessa trycksaker brukar det finnas med kort från vigseln eller bröllopsfesten. Ett alternativ är naturligtvis också att ha en bild från bröllopsresan! Även om korten kanske inte kan bli kompletta i förväg, kan man göra en hel del redan innan dagen när de skall skickas. Trycksaker för bröllop kan man beställa samtidigt för att sedan komplettera med kort i tackbreven. Det är inte ovanligt att man vill skriva någonting för hand i dessa kort. Samtidigt kan man klistra in en bild som man vill ha med i den helhet som skickas ut.

Trycksaker för bröllop är ett kapitel man ofta ägnar allt för lite uppmärksamhet. Det är vanligt att man i sista stund kommer på att det inte finns några egentliga kort att använda sig av! Här kan det gå att slippa en hel del stress genom att vara ute i god tid. Kanske till och med innan man bokat ett datum.