Digitala lösningar gör det enkelt att skapa egen profilreklam

Tryckerier som erbjuder profilreklam i utbudet blir allt mer digitala. Detta inte enbart gällande trycksätt utan även hur kunderna kommunicerar med företag och hur layouten skapas inför att trycket sker. Idag kan kunden göra det mesta själv vilket pressar ner priset.

Förr var det vanligt att en kund var tvungen att be ett tryckeri skissa upp en mall som sedan användes när trycket skulle genomföras. I och med att en designer la ner tid på utformning blev priset betydligt högre än idag. Med internet och snabba digitala lösningar finns en smidigare väg.

Skapa – Ladda upp – Beställ

De kunder som inte har en design färdig kan använda en rad olika gratisverktyg på nätet för att skapa loga, visitkort eller grafiska profiler. Många av dessa program har hundratals gratismallar och mot ett par kronor per mall går det att få tag på premiumbilderna.

Därmed kan man själv sitta och skapa underlaget för den profilreklam som sedan ska skapas och beställas. Nästa steg är att gå in på hemsidan till något av de företag som säljer profilreklam. Många har nämligen en tjänst som gör att trycket direkt kan appliceras på produkten via hemsidan. Logan, bilden eller budskapet laddas upp på ”mitt konto” och när man sedan väljer vilken profilreklam som ska beställas kommer dessa direkt att ha bilden/texten på sig.

På detta sätt ser man direkt hur det skulle bli och kan justera själv. Än så länge har alltså inte någon hjälp behövt tas in från tryckeriet vilket gör att någon extra kostnad inte uppstått.

Sista steget är att beställa den profilreklam som önskas. Nu sänds beställningen iväg till det företag som driver webbtjänsten. Det är däremot inte säkert att det är just de som sedan trycker de beställda produkterna. I vissa fall finns det nämligen samarbeten som gör att flera tryckerier marknadsför sina tjänster på en och samma hemsida.

Som kund spelar detta däremot ingen roll. Det är en enda betalning och om något skulle krångla är det företaget bakom webtjänsten som ska kontaktas. Det enda som avslöjar att det är flera tryckerier är att om det beställs flera olika produkter så kan dessa bli levererade i olika paket och vid olika tillfälle.