Trendiga barnkläder & accessoarer för våren 2016

Det börjar bli dags att plocka fram vårens garderob och i år ser man en stor mängd återkommande trender som har kombinerats med nya idéer. I vårens mode hittar man tydliga kopplingar till både den viktorianska erans romantiska accessoarer och till 90-talets mode. Därför gör självklart det åtsmitande choker-halsbandet en stark comeback. Välj ett enkelt svart band eller smycka halsen med ett tajt halsband dekorerat med kedjor, metaller eller vackra ädelstenar.

Scarfen är ett annat halssmycke som är helt rätt i år. Matcha utstyrseln med en hårt åtknuten modell eller en lång och smal variant för att få rätt look. Den fyrkantiga sidensjalen är en återkommande klassiker som passar de flesta stilar.

Att pryda håret med vackra eller lekfulla accessoarer har blivit en allt större trend, och under 2016 är tiaran inte längre ett smycke som är reserverat för kungligheter. Glittrande detaljer och skimrande sminkningar som matchas med hårband, spännen och diadem i olika färger och former är självklara val för en komplett outfit både till vardags och fest.

Öronen har under tidigare år klätts i stora örhängen, en trend som inte verkar försvinna i första taget. Under våren är det dessutom dags för en uppgradering. Välj om möjligt ännu större smycken som gärna sträcker sig ända ner mot axlarna.

De mest omtalande väskorna från vårens modevisningar varierar en del i storlek men har nästan alla en sak gemensamt: eleganta kedjor i blänkande metall. Oavsett om man föredrar en praktisk greppvänlig handväska eller en liten och charmig axelremsväska kan det inte gå fel så länge den är prydd med en passande kedja.

Ytterligare en tydlig trend bland de stora modehusens kollektioner i år är släta, vita väskor som inte har en alltör dramatisk design. En stilren väska i vitt är en smart investerng, då den passar till allt och kan användas vid alla tänkbara tillfällen.

Modet går även bland barnkläder

Självklart ska barnen hållas trendiga anno 2016, funktionella kläder i all ära men när gäller att hålla sig uppdaterad på barnkläder är det färger som ska följas om man vill vara riktigt inne. Skaljackor är ett hetgående trend som ersättare till galon, detta nylon multiplagg är starkt på framgång och färgerna går i starka basfärger som rött, blått och grönt. Bland utmanare står fjolårets accessoar-färg rosa starkt men även orange syns tydligt på trendhimlen bland barnkläder. Här kan du köpa riktigt bra barnkläder och speciellt skaljackor.