Sömn och bekvämlighetsnivå i kontinentalsängar

Att välja säng är en viktig investering för en god nattsömn. Bland alla sängmodeller sticker kontinentalsängen ut som ett stilrent och funktionellt alternativ. Låt oss titta närmare på fördelarna med denna tidlösa sängtyp.

Enkel och stram design

Kontinentalsängens främsta kännetecken är den raka och låga profilen utan huvudgavel. Det ger sängen ett minimalistiskt och välstädat intryck som passar utmärkt in i moderna hem. Den strama formen smälter dessutom fint in bland annan skandinavisk design. Sängtypen finns i mängder av utföranden gällande material och färger. Allt från ljust trä till svart metall. Går även att måla i valfri kulör för att matcha rummets stil. Med rätt textilier och inredning blir kontinentalsängen en spännande designdetalj.

Att ta sig i och ur sängen blir enklare jämfört med höga sängar med påbyggd sänggavel. Även barn tycker om den låga höjden. Saknaden av sänggavel gör också att det blir gott om utrymme för benen. Inget som skaver eller hindrar. Perfekt för långa personer.

Städvänlig modell

Ytterligare en fördel är att kontinentalsängen är väldigt enkel att städa runt och under. Dammsugning och golvvård blir smidigt eftersom sängen står fritt från väggarna. Även byte av sängkläder underlättas av den öppna konstruktionen. Lakan och överkast är lätta att peta in från alla håll. Eftersom sänggavel saknas vilar kroppstyngden direkt på madrassen. Därför bör man välja bäddmadrass med omsorg för optimal komfort. Testa gärna olika madrasser innan köp. Moderna madrasser i material som latex, minnesskum och pocketresår finns i olika hårdhetsgrader. Se till att välja lagom fasthet för kroppens behov.

Förvaring och belysning

Då sängtypen saknar huvudgavel finns inget utrymme intill för nattduksbord. Komplettera istället med fristående sängbord med förvaring. Undersängslådor eller byrå är bra sätt att optimera förvaringen. En läslampa ovanför eller vid sidan av sängen är ett måste för att få behaglig belysning. Dimmer ger möjlighet att justera efter behov och stämning. Kontinentalsängen är en tidlös klassiker som passar de flesta. Den fungerar utmärkt som barn- och ungdomssäng, men även som parsäng och för äldre. Den stilrena formen gör att sängen aldrig känns omodern. Sammanfattningsvis är kontinentalsängen ett funktionellt och estetiskt tilltalande alternativ för alla åldrar. Med rätt tillbehör skapas en skön och trivsam sovplats. Besök denna sida för mer om kontinentalsäng och inredning.