Hitta mobilt bredband som är bäst i test

Med ett mobilt bredband har man tillgång till surf utan att vara bunden till en specifik plats. Man använder sig av mobilnätet för att surfa och kan dela surf mellan smarta enheter som mobiler, surfplattor och datorer. Man kan koppla upp sig på nätet antingen via 4G nätet eller via en 4G-router samt via ett USB-Modem. Det finns olika faktorer som bestämmer vilket bredband som är bäst på marknaden just nu. Flera operatörer konkurrerar om att ge sina kunder billiga priser med bra surf och täckning. Abonnemangen varierar i pris beroende på vilken surfmängd man vill åt, vilket typ av bindningstid man väljer och om man behöver använda det i arbetet eller mer på fritiden.

Denna sida visar ett mobilt bredband som är bäst i test.

Mobilt bredband som är bäst i test

Många operatörer har olika erbjudande som man kan utnyttja för att få bästa mobila bredband. De flesta tänker först på hur bra täckning en leverantör kan ge eftersom utan bra täckning spelar varken surfmängd eller pris roll då man inte kan ansluta till internet. Därför bör man undersöka operatörens täckningskarta som visar vilka områden i Sverige där täckningen är som bäst. Ett mobilt bredband kan man utnyttja både genom sin mobil men även genom en router. Routern kan enkelt installeras i hemmet eller stugan och kan med fördel användas utomhus och av flera enheter samtidigt. Beroende på abonnemang kan routern ingå i priset eller köpas till för en extra månadskostnad.

När man väljer ett mobilt bredband kan det vara smart att se över hur mycket tid man lägger på streamingtjänster, musik, youtube, sociala medier och arbete för att få ett hum om vilken mängd surf som krävs. Ju högre surfmängd desto högre kostnad. När det kommer till bindningstid brukar kortare bindningstid vara betydligt dyrare per månad än ett längre. Många operatörer erbjuder abonnemang utan bindningstid men vill man ha med en router krävs en bindningstid.

Operatörer som ligger i topp just nu

  • Hallon – Ingen bindningstid, spara oanvänd surf, använder Tres mobilnät, rabatt första månaderna.
  • Tre – Snabbt mobilnät, funkar även i EU, obegränsad surf, ingen bindningstid.
  • Telenor – Ingen bindningstid, snabb surf, funkar i EU och Thailand, månadsrabatt på modem.
  • Tele 2 – Abonnemang, Snabbt och kvalitativ mobilt bredband, obegränsad surf, ingen bindningstid.
  • Telia – Abonnemang, startavgift, ingen bindningstid, bäst täckning, rabatt på mobilt bredband om man också har fast bredband.